Wat is een QRB Code?

Een QRB CODE is een unieke internet gebaseerde interactieve herbruikbare QR-code die permanent op een bewaar- of opslagdoos is of kan worden bevestigt en niet meer verwijderd hoeft te worden.

De QRB CODE biedt de mogelijkheid om informatie over de inhoud van de bewaardoos, bijvoorbeeld een diepvriesbak voor het invriezen van eten, te noteren en op te slaan via je smartphone. Je kan deze informatie dan weer eenvoudig teruglezen op het moment dat je wilt weten wat er in de bak zit als je de QRB CODE scant met de app. of je gaat naar je persoonlijke overzicht om te zien wat je waar zoal hebt opgeslagen.

Iedere QRB CODE is uniek en wordt slechts éénmaal uitgegeven!

Hierdoor hoef je de bak niet eerst te openen of door het glas proberen te zien wat er in zit.

Je kan de informatie van het type voedsel of maaltijd noteren, de samenstelling, het gewicht, de plek waar het wordt bewaard, wat er nog toegevoegd moet worden en hoe het te behandelen. Zelfs kan aangegeven worden of dat er producten in zitten die een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken. Een uiterste houdbaarheidsdatum kan worden opgeslagen met daarbij de mogelijkheid een alarm aan te zetten zodat je op de hoogte wordt gehouden wanneer een maaltijd of bepaald voedsel gegeten dient te worden.

Op het moment dat de inhoud is gewijzigd, omdat het eten is opgegeten, en je opnieuw het bakje gaat gebruiken voor een andere maaltijd kan je met de QRB CODE de nieuwe informatie noteren en weer opslaan. Dit kan je blijven herhalen tot dat de code ‘versleten’ is en de scanner app hem niet meer kan lezen.

Als een QRB CODE sticker éénmaal op een bewaardoos is aangebracht kan deze altijd blijven zitten. De vinyl sticker is geschikt voor de diepvries, de magnetron en hij kan in de vaatwasser. Alleen in de oven kan niet want die wordt te heet. Als er al een QRB CODE op een nieuw te gebruiken bewaardoos aanwezig is is deze klaar voor gebruik.